HAK MILIK

NEED SOMEBODY TO LOVE AND TAKE ME AWAY

sep2 hop mollow ambe....!

Tuesday, February 28, 2012

dedicated for my beloved papa

GAMBAR YG TERBARU SEHARI SEBELUM ARWAH PERGI,BDAY MAMA

KENANGAN BERSAMA ARWAH PAPA RAYA HAJI 2011

sori sb dah lame x update blog nieh.
aku masih lagi dalam mood sedih. bgi yg xtahu lgi my beloved papa telah

kembali kerahmatullah pada 8/1/2012. permegian papa tercinta amat mengejutkan,papa xskit ape & dia shat je.cma malam tu dia kena serangan gastrik bila da makan ubt dia da ok. Arwah menghembuskan nafas terakhir ketika berada dalam perjalanan ke HOSPITAL.
Dan aku sempat melihat arwah pada saat2 terakhir dan arwah sempat memegang tangan aku dua kali ,itu adalah
kenangan yang xkan aku lupakan sampai mati. Hari nie hari yg ke 59.
RIndu papa sgt2..hanya gmbr dpt mengubati rindu terhadap arwah. AL FATIHAH utk papa..i love u so much !!

MASA BDAY AKU
12/12/2011

LAST HOLIDAY AT PADANG,INDONESIA

LAST CELEBRATE BDAY PAPA
26/10/2011

WE WEAR SAME COLOR, AIDILFITRI 2011

ya allah kau tempatkan lah papa ku nik muhiddin nik abdullah di tempat orang2 yang beriman
sesungguhnya papa ku adalah papa yang terbaik. amin

Tuesday, December 20, 2011

DIKHIANATI



ENTRY kali nie pasal rasa DIKHIANATI oleh KAWAN,rase TERKHIANAT nyer dan bila kita MENGKHIANATI nyer.HAHA.

xsbnrnyer nk citer psal DIKHIANATI oleh kawan.ala xkesah la DIKHIANATI ringan2 n kecik dat small matter chek kak.tp nie walaupun kesan nyer cikit tp rasa yg di tanggung aku amat berat. boley d katakan rasa tu 90% la sakit nyer wlpom d lihat dgn mata kasar org menggangapnyer hanya elergic.

ak menahan selama 1 mggu sakit ketika kat DUNGUN.then balek KELANTAN br boley berubat.abes 1 badan naik bijik2.u know,abes bdn i gtl then i menggaru macam BERUK.

ok fine PENYAKIT yg sgt pelik.pergi KLINIK dia ckp u nie alegic then kasi ubt sapu.ubt makan pun just utk i tido dgn lena nyer xkasi menggaru.MYMUM sedih sgt tgk keadaan i..hmpir WHOLE family terkejut dgn apa yg terjadi.

dah tu MYMUM suggest pergi berubat dgn cara kampung lah plak.macam xok je.nak ok cmne bpe lame i tnggung benda nieh.dah tu pergi berobat la dia ckp alaaa biasa la ade hak 'XKENEY" nie.ha? sapo org tuh.then dia suka je.alaa "SAING" kat ngaji nie(dekat U).ok fine.sape yg smpai hati buat kat aku kan.masih xberpuas aty la still benda sma dia kata KAWAN DEKAT U.

uishhh sape yg sanggup buat aku cengini ha ? ape salah aku ? pernah ke aku rampas kebhgian dyorg ? rmpas BF ? nak kate aku nie terror sgt belajar xdelah pun.dean list pun xpernah ok.TP AKAK OK LA LEPAS SEMUA NYAH tp macam KAO PEREMPUAN.!

i dah boleh ngangap dah sape PEREMPUAN tu. alaa bru UMUR 20 dah RETI-RETI yer kao PEREMPUAN maen benda nieh ? xtakot AZAB ke nyah.thu la kao yg menanggung nyer.dah ABES kawan aku kao REMBAT.kao PERGI cerita apa pasal aku pun aku xtahu.

FINEEE i snyp je u..xpe ALLAH ade kan.1 hari nanti dapat la BALASAN.xnak cerita lebey-lebey.kalo dia bace msti DIA thu sape kang.

P/S utk PEREMPUAN ITU: xyah nk berlagak baek then post2, Xbaek mensyirikkan ALLAH.alahaiii MANIS betul MOLOT kao !

akak xnak ckp lebey2 kt u NYAH.u FAHAM2 SENDIRI la.sape makan LADA dia akan terasa.LAGI pun dia suka makan PEDAS. utk pengetahuan kao PEREMPUAN terima kasih bebyk aku ucapkan atas jasa baik dan buruk kao terhadap aku selama kita kenal dan kita xperlu dah nk jdik RAPAT.

aku xnak la bgi thu kt KAWAN2 sape kao sbnrnyer BIMBANG kao akan KEHILANGAN kawan2.aku pun masih lagi rasa kesian n xpercaya lagi.tp kalo kao dah snggp bt cengitu xleh bt ape la kang.

sokay.tp kao xyah la msg mtk maaf ng aku.aku xleh maafkan kao n aku serik sgt.SORIII.kalo kawan2 baik kao baca mst ingt aku nk ngade2 citer je kan.xkesah la aku yg menanggung SAKIT tu.THANXSSS ALOT KAWAN ! berseronok la d dunia ketika masih BERPELUANG ...
*saya bukan suka mengadakan2 cerita yang xbenar*

Sunday, December 18, 2011

alhamdulillah

"alhamdulillah" syukur sesgt sb sy dah dpt berpractikal dgn aman nyer d sni.

terima kasih xterhingga utk lec n kawan2 yg sokong n mendoakan sy dari belakang xkira sama ade baek atau buruk nyer.sy dah lulus utk sub: OB-organizing behavior yg ssh sesgt tuh.dpt score tggi dari final sb usaha lebih.skg sy nk belajar dari kesilapan.sape yg usaha lebih dia akan mendapat habuan yg lebih kan. xsemestinyer tersungkur pada last sem sy perlu give up.masa 1st-1st dapt thu yg fail subj tuh memang rasa dunia nie gelap n masa depan yg xcerah sgt..memang give up giler la.dah la time tuh dekat nk raya aidiladha.raya pun xbpe seronok sb asyik duk pkir je result yg fail tuh.pastu siang malam duk stdy jew.memang aku nie pelajar yg suka study last minit tp stdy last minit pun xpenah2 fail.tp allah tu maha adil dia nak tunjukkan yg usaha tu penting.aku terima dugaan dari nyer.pas raya terus berangkat ke dungun.dah la time tuh kalo xsilap aku 10/11 nak g singapore.nasib yg xbaek sgt aku xdpt pergi singapore, smua family berangkat ke singapore.aku pulak dgn mie berangkat ke dungeon.ok lah tu holiday kat sane selama 1 mggu.duk kt sane la aku belajar dari kesilapan belajar leklok xde dah nak maen2.sb harapan mama sgt tggi nieh. dh pergi amik exm balek then practikal lah dlu sementara dekat snim.xkonfom lagi sb miss ckp memang ade yg fail.dh cuak giler ah ms tuh tgk miss post dekat fb.xthu dah nk bt cmne hanya berdoa meminta dari NYA dan redha apa saja dgn kptsan lepas nie n ready to fly(dungeon) sedang menanti. 15/12 result kluar dh la ckp ade kat student portal chek punye chek xde pun.dh la neves giler bole plak diorg nie maen2.ak da nak nages dah.call miss,miss ckp "alaaa awak mst ok result,cayo la.kalo ok result belanje sy ok" demi miss snggp belako ehh..tp still lagi neves miss ckp cengitu.then call HEA..org kt ctu ckp aku FAILLLLLLL..ok air mata than jgn kluar ok,skg kan duk ofis t malu.ak tahan je air mata tuh.p bilik air call miss tye konfom ke sy FAIL miss.miss ckp awk llus la SISTEM tuh xupdate.haishhh GEMBIRA xterkata.xsia2 pengorbanan selama nie.ALHAMDULILLAH, thanxs allah,lec sb bg pluang.yessss dpt grad bersama mereka smua la..xsbr nak lempar2 topi kat tepi pantai DUNGEON tuh.^-^

air mata kegembiraan mengiringi hari aku pada hari tu.terus la call mama.mama gembira sesgt.smpai snyum ke telinga.BERJAYA jgk aku memenuhi permintaan mama utk segulung DIPLOMA.itu la hadiah utk mama n papa.

Thursday, November 3, 2011

bila sy yg JAKUN bertuti puti plak...


rasa nyer da lame xupdate belog nie.. waaa tetiba malam nie rasa nak update.. psal eskim yogurt nieh... hurm last week keluar lah bersama mereka.. x expect pun nk kluar, saje je ajak my kaxen ckp kat dia boring laa, bila nk g makan tuti puti.. sbnr nyer nk kuar rmai2 tp memandangkan kwn2 yg laen bz cket.. so kami kuar la b4.. ms dalam keter otw nak pegi tuh da ase apy da lame da nak rasa benda alah nie.. ylah 1st time ade kat KB.. sbnrnyer da lame da rancang dgn nomi n kwn2 kt U nak kua same pergi rasa benda alah nie.. nomi n farah plak xdpt cuti s
ame ng ktorg,so dyorg balek la lambat sb kena ksus 3p tuh dlu.. da tuh tggu nomi n farah lambat i pergi la try dlu.. sooo sory shayang sy pergi dulu.. heeeeee..jgn marah taw..
kbiasaan org jakun mcm sy nieh memang xcited lebih kalu bab2 nak rasa bnda baru nieh..
cerita yg agak lucu bila smpai kat sane: "yaaaakkk da smpai da..rano nie xreti nie.. mu g la msk dlu,ak xreti kei saloh bubuh kei malu kotram.." tu la ayt ak ckp kat budak2 nieh.tp sorang pun xnk msk..my sis ckp"tula aku suh mari ng mama xse,kalu dok xmalu cket"..da kaxen ak suh masuk dlu "g la masuk nuh ada ore call aku"..memey naka la dyorg nieh..HAHA..
da ak pun dgn selamberr dok nyer msk n ajok budak2 nieh skli..buat2 cm teror gtuh..xsalahkan berlagak mcm taw..HAHA..nsb baek laa ade customer laen smpai then ak pun follow laa dyorg..1st amek cup dlu then plih eskim kta nak pastu plih topping nyer last skli timbang n byr..sbnrnyer bnda tuh senang je, d sebabkan xtahu pnyer pasal smua org tkot..nsb baek hrtu pergi xde org,.sb kbiasaan nyer org mmg sllu rmai lah kt ctuh,..

sedap bnda nieh tp xleh makan byk2 sb dia cepat muak gtu...

apo lagi amek gambo laaa..

14.3,14.8 n 9.3 nom kgmran kami..HAHA
(hnya kami saja yg taw apakah itu)


next location at KBMall..nak g kbmall tuh sb c shakir tuh ckp alang2 da kua jom la p ronda2..hurmm memang la dah nk pergi c tu nak cari baju baby utk anaksedara yg baru lahir..excited kemain lagi cari baju baby..smuanyer chomel..xthu nak plih yg mane 1..last2 jmpe jgk..tp xtaw la muat x,rndom je plih tu sb smua yg pergi haritu xpernah ada anak lagi..huahua..festime beli baju baby taw..pas beli baju baby tuh perut tetiba je rasa lapar..hai perut gatai plak kao yer..dah tu tetiba teringat ade makan something yg adek beli masa kluar sblum hrtu..ish macam sedap je..sy tye adek: "ba mu beli gapo dah hrtu,sedap laaa". adek: "ouhh tuh kat HOT & ROLL".. aku:"jom ah g ctuh,sedap etek xpuah make"
smpai2 kat ctu terus order CRISPY CHICKEN CHEESE kalo xsilap laa..confident je kan.. HAHA..

nie la benda yg CRISPY tu..
memang bestt sgt lah !

dan skg sy tgh kemaruk dgn benda nieh..hrtu pergi airport ade jgk bnda HOT & ROll nieh pe lagi,beli laaa makan puas2..tp hrtu xmakan la CRISPY nieh try yg bru plak Pratha chicken cheese(xtaw btul x) tp cm gtu la nama nyer..

p/s dua2 besh tp yg berbaloi makan kat HOT & ROLL laa..kalo ade duit lebih bole la singgah dekat TUTTI FRUTTI tu..HAHA...kalo nak taw lebih lanjut lagi search la http://www.tuttifruttimalaysia.com.my/ macam2 adoo..HAHA
salam syg utk kamoo smua..SELAMAT MALAM <3

Sunday, October 9, 2011

al-kesah rumah sewa buruk !!


kesah rumah sewa belakang red glow penuh dgn suka duka,manis pahit kami bersama jun 2011-oktober 2o11....auwwww...i like it...
nk introduce cket budak2 rumah aku.!

k.sha
the best sista,caring n smua2 lah !! lub u lah k.sha




wajah ke 2
this is ika
rumate k.sha


next
wajah ke 3
aing
rumate kuh yg rajin..
nih syg nih kew aing sb aing rajin ngmas..



next is miey
sma sperti aing,kami rumate b3.
selalu tido bersma..
HAHA

wajah k5
atin nanie
budak kos hotel mgt

syu yang suka bt ak ketawa..
wlpom br kenal awak sem nih
sy suka awak n azie..

nie azie
nma samaran dia macang gerrr...hihi..

adek ain..bukan adek kepada ain..tp adek ain..
nma dia sama dgn nickie ain..
adek ain nih kos account
sep2 teror bt acc lah nim.

last but not least
gurl2 nih menjadi penyeri rumah sewa kami
farah...!!
thanxss alot farah sb dr mula2 sem n akhir sem awak sllu melawat kita kt
rumah buruk kita..
ilysm farah..


memory yang d simpan kemas d dalam aty smpai bila2 !!


Thursday, October 6, 2011

apy belated bday awak !!!


suprise sgt..ingtkan bday awak bln 3...tuptuttt 3/10....HAHA..sma ng bday kawan kita..apex...
kecewa kan sb br dpt thu bday awak bln 10 nih jgk...
kalo xda bole da wish kt awak...
dah tu sory la awak lmbt ucap..sy tulis jela kt cnim..nih kang diari sy..so kalo awak bc awak dpt la thu...may allah bless u MF then cpt smbuh...yg paling pentim sy nak berada d cc awak xkire ssah or senang..tp ntah la termakbul xhajat tuh kan..

nah amek kek nih keyh syg..!!! lub u so much..!!!

Friday, September 30, 2011

twito make me feel fames..!!

time to change maaa..beralih ke twito plok...HAHA...besh jgk maen benda nih...wlpom xbyk following,tp ku ttp merasakan dri nim spti artis..#giloseko...HAHA..
xpo la asal ak bgia kan2...bia la pe org nk kate kuat bertwet2 nim,i likeee la...sb Fb da xsyok cm dlu !! bkk fb pong sb maen game jew..xde yg menarik...kalo da bc nih jgn lupo yer follow sy...HIHI....