HAK MILIK

NEED SOMEBODY TO LOVE AND TAKE ME AWAY

sep2 hop mollow ambe....!

Tuesday, December 20, 2011

DIKHIANATI



ENTRY kali nie pasal rasa DIKHIANATI oleh KAWAN,rase TERKHIANAT nyer dan bila kita MENGKHIANATI nyer.HAHA.

xsbnrnyer nk citer psal DIKHIANATI oleh kawan.ala xkesah la DIKHIANATI ringan2 n kecik dat small matter chek kak.tp nie walaupun kesan nyer cikit tp rasa yg di tanggung aku amat berat. boley d katakan rasa tu 90% la sakit nyer wlpom d lihat dgn mata kasar org menggangapnyer hanya elergic.

ak menahan selama 1 mggu sakit ketika kat DUNGUN.then balek KELANTAN br boley berubat.abes 1 badan naik bijik2.u know,abes bdn i gtl then i menggaru macam BERUK.

ok fine PENYAKIT yg sgt pelik.pergi KLINIK dia ckp u nie alegic then kasi ubt sapu.ubt makan pun just utk i tido dgn lena nyer xkasi menggaru.MYMUM sedih sgt tgk keadaan i..hmpir WHOLE family terkejut dgn apa yg terjadi.

dah tu MYMUM suggest pergi berubat dgn cara kampung lah plak.macam xok je.nak ok cmne bpe lame i tnggung benda nieh.dah tu pergi berobat la dia ckp alaaa biasa la ade hak 'XKENEY" nie.ha? sapo org tuh.then dia suka je.alaa "SAING" kat ngaji nie(dekat U).ok fine.sape yg smpai hati buat kat aku kan.masih xberpuas aty la still benda sma dia kata KAWAN DEKAT U.

uishhh sape yg sanggup buat aku cengini ha ? ape salah aku ? pernah ke aku rampas kebhgian dyorg ? rmpas BF ? nak kate aku nie terror sgt belajar xdelah pun.dean list pun xpernah ok.TP AKAK OK LA LEPAS SEMUA NYAH tp macam KAO PEREMPUAN.!

i dah boleh ngangap dah sape PEREMPUAN tu. alaa bru UMUR 20 dah RETI-RETI yer kao PEREMPUAN maen benda nieh ? xtakot AZAB ke nyah.thu la kao yg menanggung nyer.dah ABES kawan aku kao REMBAT.kao PERGI cerita apa pasal aku pun aku xtahu.

FINEEE i snyp je u..xpe ALLAH ade kan.1 hari nanti dapat la BALASAN.xnak cerita lebey-lebey.kalo dia bace msti DIA thu sape kang.

P/S utk PEREMPUAN ITU: xyah nk berlagak baek then post2, Xbaek mensyirikkan ALLAH.alahaiii MANIS betul MOLOT kao !

akak xnak ckp lebey2 kt u NYAH.u FAHAM2 SENDIRI la.sape makan LADA dia akan terasa.LAGI pun dia suka makan PEDAS. utk pengetahuan kao PEREMPUAN terima kasih bebyk aku ucapkan atas jasa baik dan buruk kao terhadap aku selama kita kenal dan kita xperlu dah nk jdik RAPAT.

aku xnak la bgi thu kt KAWAN2 sape kao sbnrnyer BIMBANG kao akan KEHILANGAN kawan2.aku pun masih lagi rasa kesian n xpercaya lagi.tp kalo kao dah snggp bt cengitu xleh bt ape la kang.

sokay.tp kao xyah la msg mtk maaf ng aku.aku xleh maafkan kao n aku serik sgt.SORIII.kalo kawan2 baik kao baca mst ingt aku nk ngade2 citer je kan.xkesah la aku yg menanggung SAKIT tu.THANXSSS ALOT KAWAN ! berseronok la d dunia ketika masih BERPELUANG ...
*saya bukan suka mengadakan2 cerita yang xbenar*

Sunday, December 18, 2011

alhamdulillah

"alhamdulillah" syukur sesgt sb sy dah dpt berpractikal dgn aman nyer d sni.

terima kasih xterhingga utk lec n kawan2 yg sokong n mendoakan sy dari belakang xkira sama ade baek atau buruk nyer.sy dah lulus utk sub: OB-organizing behavior yg ssh sesgt tuh.dpt score tggi dari final sb usaha lebih.skg sy nk belajar dari kesilapan.sape yg usaha lebih dia akan mendapat habuan yg lebih kan. xsemestinyer tersungkur pada last sem sy perlu give up.masa 1st-1st dapt thu yg fail subj tuh memang rasa dunia nie gelap n masa depan yg xcerah sgt..memang give up giler la.dah la time tuh dekat nk raya aidiladha.raya pun xbpe seronok sb asyik duk pkir je result yg fail tuh.pastu siang malam duk stdy jew.memang aku nie pelajar yg suka study last minit tp stdy last minit pun xpenah2 fail.tp allah tu maha adil dia nak tunjukkan yg usaha tu penting.aku terima dugaan dari nyer.pas raya terus berangkat ke dungun.dah la time tuh kalo xsilap aku 10/11 nak g singapore.nasib yg xbaek sgt aku xdpt pergi singapore, smua family berangkat ke singapore.aku pulak dgn mie berangkat ke dungeon.ok lah tu holiday kat sane selama 1 mggu.duk kt sane la aku belajar dari kesilapan belajar leklok xde dah nak maen2.sb harapan mama sgt tggi nieh. dh pergi amik exm balek then practikal lah dlu sementara dekat snim.xkonfom lagi sb miss ckp memang ade yg fail.dh cuak giler ah ms tuh tgk miss post dekat fb.xthu dah nk bt cmne hanya berdoa meminta dari NYA dan redha apa saja dgn kptsan lepas nie n ready to fly(dungeon) sedang menanti. 15/12 result kluar dh la ckp ade kat student portal chek punye chek xde pun.dh la neves giler bole plak diorg nie maen2.ak da nak nages dah.call miss,miss ckp "alaaa awak mst ok result,cayo la.kalo ok result belanje sy ok" demi miss snggp belako ehh..tp still lagi neves miss ckp cengitu.then call HEA..org kt ctu ckp aku FAILLLLLLL..ok air mata than jgn kluar ok,skg kan duk ofis t malu.ak tahan je air mata tuh.p bilik air call miss tye konfom ke sy FAIL miss.miss ckp awk llus la SISTEM tuh xupdate.haishhh GEMBIRA xterkata.xsia2 pengorbanan selama nie.ALHAMDULILLAH, thanxs allah,lec sb bg pluang.yessss dpt grad bersama mereka smua la..xsbr nak lempar2 topi kat tepi pantai DUNGEON tuh.^-^

air mata kegembiraan mengiringi hari aku pada hari tu.terus la call mama.mama gembira sesgt.smpai snyum ke telinga.BERJAYA jgk aku memenuhi permintaan mama utk segulung DIPLOMA.itu la hadiah utk mama n papa.